Connect with us

Hi, what are you looking for?

Srbija Sever Info

Politika

Oštra po­le­mi­ka o pa­ra­ma i farmerkama

Oštra po­le­mi­ka o pa­ra­ma i farmerkama
Podelite vest
SKUP­ŠTI­NA NA­STA­VI­LA RAS­PRA­VU O RE­BA­LAN­SU BU­DžE­TA
Uz mno­go vi­ke i uvre­da, ju­če su po­le­mi­sa­li li­der SSP-a Dra­gan Đi­las, mi­ni­stri i po­sla­ni­ci vla­da­ju­će ko­a­li­ci­je
Дра­ган Ђи­лас и по­сла­ни­ци опо­зи­ци­је на ју­че­ра­шњој сед­ни­ци На­род­не скуп­шти­не (Фо­то Тан­југ/Ра­де Пре­лић)

Ka­kve far­mer­ke, pa­ti­ke i ode­la no­si pred­sed­nik dr­ža­ve, ko je, dok je bio na vla­sti, za­ra­dio 619 mi­li­o­na evra, ko je i ka­ko bri­nuo i bri­ne za gra­đa­ne, ko je ko­li­ko stu­di­rao, a ko ku­po­vao di­plo­me, sa­mo su ne­ke od te­ma o ko­ji­ma su vr­lo oštro, uz mno­go vi­ke i uvre­da, ju­če po­le­mi­sa­li li­der SSP-a Dra­gan Đi­las, mi­ni­stri i po­sla­ni­ci vla­da­ju­će ko­a­li­ci­je, u za­vr­šni­ci na­čel­ne ras­pra­ve o re­ba­lan­su bu­dže­ta u Skup­šti­ni Sr­bi­je.

Po­le­mi­ku, u ko­joj ni­su bi­ra­ne re­či, ini­ci­rao je Dra­gan Đi­las, ko­ji je pr­vo na­ja­vio da će SSP po­dr­ža­ti iz­me­ne Za­ko­na o po­dr­šci po­ro­di­ca­ma sa de­com, jer je „do­dat­no iz­dva­ja­nje za po­ro­di­ce sa de­com do­bro”. Na­veo je da je, dok je on bio gra­do­na­čel­nik, „u Be­o­gra­du po­ve­ćan broj no­vo­ro­đen­ča­di me­ra­ma ko­je su ima­le fi­nan­sij­ski deo, pun iz­nos za trud­nič­ko bo­lo­va­nje, be­bi pa­ke­te, iz­grad­nju ob­da­ni­šta”. Po­tom je obra­zlo­žio za­što ne­će po­dr­ža­ti re­ba­lans: „U re­ba­lan­su ne­ma po­ve­ća­nja pla­ta pro­svet­nim rad­ni­ci­ma na 120.000 di­na­ra, le­ka­ri­ma na 180.000, ne­ma bes­plat­nih udž­be­ni­ka za đa­ke, ula­ga­nja u po­ljo­pri­vre­du, ener­ge­ti­ku, ni 200 mi­li­o­na evra za po­dr­šku do­ma­ćim, a ne stra­nim pred­u­ze­ći­ma. Ni­ko nor­ma­lan ne mo­že da spo­ri po­ve­ća­nje pla­ta i pen­zi­ja, ali su po­ra­sle i ce­ne, Sr­bi­ja je po pla­ta­ma na za­če­lju u Evro­pi.”

Đi­las je re­kao da je ne­pri­stoj­no da po­li­ti­ča­ri go­vo­re ka­ko ži­ve gra­đa­ni, te da je „si­gur­no čla­no­vi­ma SNS-a mno­go bo­lje”. Do­dao je: „Pred­sed­nik Sr­bi­je ka­že da ima pa­ti­ke od 1.000 evra iz fun­du­sa, jak­nu od ne­ko­li­ko hi­lja­da evra, ni­je ih ku­pio od svo­jih pa­ra, ku­pi­la ih dr­ža­va. Tra­žim od Si­ni­še Ma­log da ka­že gde se u bu­dže­tu na­la­zi i ko­li­ki je raz­deo za pred­sed­ni­ka i fun­dus, a ako ne ume – zna­či da pred­sed­nik la­že. Pred­sed­nik je iz fun­du­sa uzeo far­mer­ke ’ste­fa­no ri­či’ ko­je ko­šta­ju 1.800 do­la­ra, oko 200.000 di­na­ra… Da li je mo­ral­no da pred­sed­nik no­si far­mer­ke ko­je ko­šta­ju kao dve na­stav­nič­ke pla­te? Pred­sed­nik ne­ma gar­de­ro­bu, a kad ne bu­de pred­sed­nik ima­će ode­lo, sme­štaj i hra­nu u jed­noj usta­no­vi, kao i ve­ći­na vas.”

U sa­li je na­sta­la ve­li­ka ga­la­ma, re­a­go­va­lo je vi­še po­sla­ni­ka, a Mi­len­ko Jo­va­nov (SNS), ka­zao je da ne raz­u­me „fa­sci­na­ci­ju gar­de­ro­bom pred­sed­ni­ka re­pu­bli­ke” i do­dao: „Raz­u­meo bih da nam pre­da­va­nje o po­šte­nju i ko­rup­ci­ji dr­ži ne­ko ko ni­je 11. ju­la 2004. go­di­ne po­stao di­rek­tor Na­rod­ne kan­ce­la­ri­je, a u sep­tem­bru osno­vao kom­pa­ni­ju ’Mul­ti­kom’, ko­ja je, dok je bio vlast, za­ra­di­la 619 mi­li­o­na evra, što je sam re­kao i či­me se po­no­si. I tu ni­je kraj, ta kom­pa­ni­ja je ku­pi­la fir­mu ’Big print’, ko­ja je pru­ža­la uslu­ge Skup­šti­ni Be­o­gra­da, grad­skoj op­šti­ni No­vi Be­o­grad, ve­ći­ni be­o­grad­skih po­zo­ri­šta, Tu­ri­stič­koj or­ga­ni­za­ci­ji Be­o­gra­da, Bi­bli­o­te­ci Be­o­gra­da, Kul­tur­nom cen­tru Be­o­gra­da, Do­mu zdra­vlja Ra­ko­vi­ca… Pa ima li ne­ko ko­me gra­do­na­čel­nik ni­je po­slao svo­ju fir­mu da ra­di s njom? I sad nam oni pri­ča­ju o po­šte­nju i ko će da od­go­va­ra.”

Mi­ni­star Đor­đe Mi­li­će­vić re­kao je: „Kad ka­že­te – zah­te­va­mo da pla­te bu­du 120.000 u pro­sve­ti, on­da tre­ba da ka­že­te ka­ko da do­đe­mo do tih 120.000 i da ima­te na umu in­ten­zi­van od­go­vor. Kad ne­ma­te o če­mu da go­vo­ri­te, on­da uglav­nom svo­di­te ras­pra­vu na kri­ti­ku za­rad kri­ti­ke zbog jef­ti­nih po­li­tič­kih po­e­na.”

Pot­pred­sed­nik vla­de Alek­san­dar Vu­lin ka­zao je: „Ka­da su opo­zi­ci­ja bi­li osni­va­či DS-a Ko­štu­ni­ca, Đin­đić, pro­fe­sor Mi­ću­no­vić, šta god mi­slio o DS-u, a mi­slim naj­go­re, mo­ra­li smo da se spre­mi­mo za su­če­lja­va­nje, a sa­da slu­ša­mo be­smi­sli­ce. O re­ba­lan­su ni­smo ču­li ni­šta, a za­ni­mlji­vo je da go­spo­din Đi­las ni­je me­rio pred­sed­ni­ko­vu kra­va­tu dok je bio pred­sed­nik KSS-a, već je do­de­lji­vao Vu­či­ću di­plo­me, za­hva­lju­ju­ći mu što je, ka­ko je pri­čao, spa­sao srp­sku ko­šar­ku. Tad mu ni­je bi­lo va­žno šta Vu­čić obla­či. Jel’ stvar­no tre­ba da do­đe­mo do to­ga da utvr­đu­je­mo ko­li­ko ko­šta ode­lo Dra­ga­na Đi­la­sa? A 619 mi­li­o­na evra je za­ra­dio u vre­me kad je bio na vla­sti. Pred­sed­ni­ca Sa­ve­ta za ko­rup­ci­ju Ve­ri­ca Ba­rać ozna­či­la je Đi­la­sa kao no­si­o­ca ko­rup­ci­je i me­dij­ske kon­tro­le, sad nje­ga slu­ša­mo ka­ko pri­ča da se bo­ri pro­tiv ko­rup­ci­je. Ali, ipak imam sim­pa­ti­ju za go­spo­di­na Đi­la­sa, on je uni­štio DS i uni­šta­va opo­zi­ci­ju sva­ki dan, za­to bu­di­te bla­gi pre­ma nje­mu.”

Mi­ni­star fi­nan­si­ja Si­ni­ša Ma­li ka­zao je da je Đi­las go­vo­rio li­ce­mer­no, na­vo­de­ći da će sa­da jed­no­krat­na po­moć za pr­vo de­te bi­ti 500.000 di­na­ra, „dok je u vre­me biv­še vla­sti u Be­o­gra­du iz­no­si­la 32.000. Pa za­što, maj­sto­re, to ni­si ura­dio dok si 12 go­di­na bio na ap­so­lut­noj vla­sti?” Do­dao je: „Dok je uva­že­ni po­sla­nik bio gra­do­na­čel­nik Be­o­gra­da, is­pla­te po­ro­di­lja­ma i trud­ni­ca­ma ka­sni­le su 11 me­se­ci, to­li­ko o bri­zi. Biv­ša be­o­grad­ska vlast je na­pla­ći­va­la gra­đa­ni­ma vr­tić za de­cu vi­še od pro­pi­sa­nog, zbog če­ga su ro­di­te­lji pod­no­si­li tu­žbe i grad je mo­rao da is­pla­ti 45 mi­li­o­na evra. Sa­da su vr­ti­ći u Be­o­gra­du bes­plat­ni. Đi­las je vo­dio Na­ci­o­nal­ni in­ve­sti­ci­o­ni plan. Se­ća­te li se efe­ka­ta tog pla­na, osim što su oni za­ra­di­li i uze­li no­vac? U vre­me biv­še vla­sti in­ve­sti­ci­je u in­fra­struk­tu­ru su bi­le mi­ni­mal­ne, za­ka­tan­če­ne fa­bri­ke, pu­stoš, dok su se po­je­din­ci bo­ga­ti­li. Da­nas ima­te Sr­bi­ju ko­ja je sta­bil­na, ko­ja je ja­ka, ko­ja in­ve­sti­ra ni­ka­da vi­še, ko­ja ima re­kor­dan broj za­po­sle­nih, re­kord­no ni­sku sto­pu ne­za­po­sle­no­sti, ko­ja se pot­pu­no pro­me­ni­la kad su stra­ne i di­rekt­ne in­ve­sti­ci­je u pi­ta­nju.”

Đi­las je od­vra­tio da je go­vo­rio o to­me „oda­kle čo­ve­ku ko­ji ima pla­tu sto i ne­što hi­lja­da da ku­pi far­mer­ke od 200.000 i da je to do­kaz da je lo­pov”. Do­dao je: „Go­spo­di­ne Vu­lin, vi­dim da je kod vas pre­sta­la da de­lu­je in­jek­ci­ja, pa po­mi­nje­te da je Vu­čić bio gra­do­na­čel­nik, spa­sao ko­šar­ku… Ku­pi­li ste di­plo­mu u Kra­gu­jev­cu, ni­šta ne zna­te. Što se go­spo­di­na Ma­log ti­če, sto­ti put je po­no­vio la­ži, imam 150 pre­su­da za to što ste la­ga­li o me­ni, a bi­će ih još. Ni­ste mi od­go­vo­ri­li od ko­jih pa­ra je pred­sed­nik ku­pio far­mer­ke od 1.800 do­la­ra, a la­ga­li ste o ka­šnje­nju trud­ni­ca­ma.”

Mi­len­ko Jo­va­nov ka­zao je da su gra­đa­ni mo­gli sve da vi­de: „Mi usva­ja­mo re­ba­lans, Za­kon o po­mo­ći po­ro­di­ca­ma s de­com, kon­kret­ne stva­ri ko­je će do­ve­sti do po­ve­ća­nja pla­ta, pen­zi­ja, in­ve­sti­ci­ja… a s dru­ge stra­ne vam se nu­di da tr­ke­lji­še­te po or­ma­ri­ma i da gle­da­te šta je ko obu­kao.” Ka­zao je: „Po­ku­ša­va­ju gra­đa­ni­ma, ko­lo­kvi­jal­no re­če­no, da pro­da­ju istu fo­ru – vas za­ba­vlja­ju pri­čom o mar­ka­ma pan­ta­lo­na, ve­ša, če­ga god, a za to vre­me će nji­ho­ve kom­pa­ni­je da ra­de, oni će da ko­ri­ste to što su na vla­sti i da se bo­ga­te – vi ne­će­te do­bi­ti ni­šta. Ne­ma u ovoj ze­mlji, ni­ti je bi­lo, ni­ti će bi­ti, da pri­vat­na kom­pa­ni­ja čo­ve­ka na vla­sti za­ra­di 619 mi­li­o­na evra i da vi do­bi­je­te put, ško­lu, bol­ni­cu…”

Mi­ni­star Ma­li je od­go­vo­rio da je sve što je re­kao „ap­so­lut­na isti­na, 11 me­se­ci ste ka­sni­li s is­pla­ta­ma na­kna­da za po­ro­di­lje i trud­ni­ce, vr­ti­će ste na­pla­ći­va­li vi­še od za­ko­nom pro­pi­sa­nog, grad Be­o­grad je na­kon va­šeg man­da­ta mo­rao da is­pla­ti ro­di­te­lji­ma 45 mi­li­o­na evra ka­zni, a vr­ti­ći su u Be­o­gra­du da­nas bes­plat­ni”. Do­dao je: „Ote­li ste de­ci Pi­o­nir­ski grad i tu do­ve­li ri­ja­li­ti ’Ve­li­ki brat’, to je va­ša bri­ga o de­ci. Dok ste bi­li na jav­noj funk­ci­ji va­ša fir­ma je pri­ho­do­va­la 619 mi­li­o­na evra i vi do­ba­cu­je­te ne­ko­me – oda­kle pa­re. Ka­ko vas ni­je sra­mo­ta? Što se ti­če sud­skih spo­ro­va s va­ma, ni u jed­nom još ni­sam pra­vo­sna­žno osu­đen, a pra­vo­sna­žno sam po­be­dio u spo­ru gde je sud re­kao da ste lo­pov. Šta mo­gu, sud je re­kao da ste lo­pov.” Ova po­le­mi­ka, uz mno­go vi­ke iz klu­pa, do­ba­ci­va­nja i re­kla­mi­ra­nja po­slov­ni­ka, po­tra­ja­la je sko­ro dva sa­ta, a ni osta­tak ras­pra­ve ni­je pro­šao u mno­go bo­ljoj at­mos­fe­ri.

Ide­a­li, za­tvor i di­plo­me

 

Li­der SSP-a Dra­gan Đi­las op­tu­žio je pot­pred­sed­ni­ka vla­de Alek­san­dra Vu­li­na da je „ku­pio di­plo­mu u Kra­gu­jev­cu”, a Vu­lin mu je od­go­vo­rio da je DS, dok je bio na vla­sti, te­melj­no pro­ve­rio Kra­gu­je­vač­ki uni­ver­zi­tet, te da bi ga, da su ne­što na­šli, uhap­si­li, ali „ni­su mo­gli”. Vu­lin je re­kao: „Po­li­ti­ka im se svo­di na lič­ne uvre­de, ne­ma ide­o­lo­gi­je, ide­ja, pred­lo­ga, sa­mo lič­ne uvre­de i hi­ste­ri­ja čo­ve­ka ko­ji je vla­snik opo­zi­ci­je. Slu­ša­li smo ti­ra­du i sal­vu fru­stra­ci­ja pre­ma Alek­san­dru Vu­či­ću i na­ma ko­je sma­tra­ju nje­go­vim bli­skim sa­rad­ni­ci­ma. Kad vas Đi­las, ko­ji je to­li­ke go­di­ne stu­di­rao, kri­ti­ku­je za fa­kul­tet, to je stra­šno. Što se mo­je di­plo­me ti­če, uhap­si­li bi­ste me da sam imao i je­dan po­gre­šan za­rez, ali dr­ža­li ste me u za­tvo­ru kad sam se bo­rio pro­tiv iz­ru­če­nja pu­kov­ni­ka Šlji­van­ča­ni­na, mi smo za svo­ja uve­re­nja išli u za­tvor. Vi za va­ša uve­re­nja ni­ste sprem­ni, mo­žda za­to što su va­ša uve­re­nja 619 mi­li­o­na evra i ni­šta vi­še.”

Đi­las mu je od­go­vo­rio: „Go­spo­di­ne Vu­lin, na tom fa­kul­te­tu je uhap­še­no 50 pro­fe­so­ra zbog pro­da­je is­pi­ta i vi zna­te da ste ku­pi­li di­plo­mu, ka­ži­te gde ste ži­ve­li u Kra­gu­jev­cu. Ni­ko vas ni­je hap­sio, jer vas ni ta­da ni­smo sma­tra­li nor­mal­nim. Što bi se ne­ko va­ma ba­vio?” Vu­lin je od­vra­tio: „Ja sam 1998. go­di­ne na­pu­stio ak­tiv­no ba­vlje­nje po­li­ti­kom, mo­rao sam da na­đem na­čin da ra­dim ne­što, jer ni­sam imao mo­guć­nost da mo­ja kom­pa­ni­ja od­jed­nom po­sta­ne po­vla­šće­na i da bu­dem go­spo­dar mar­ke­tin­škog pro­gra­ma RTS-a. U Kra­gu­jev­cu je je­di­no po­sto­ja­la mo­guć­nost ste­pe­no­va­nja fa­kul­te­ta, a moj pro­sek na No­vo­sad­skom Prav­nom fa­kul­te­tu bio je 9,90, pi­taj­te pro­fe­sor­ku Ma­ri­ja­nu Paj­van­čić, ona mi je da­la de­set­ku iz Ustav­nog pra­va. Da­kle, oti­šao sam u Kra­gu­je­vac, po­lo­žio još ne­ko­li­ko is­pi­ta i ste­pe­no­vao fa­kul­tet da bih mo­gao da ra­dim i ži­vim od svog ra­da. Da­kle, oti­šao sam iz po­li­ti­ke kad smo ima­li ap­so­lut­nu vlast, zbog po­li­tič­kih uve­re­nja, a vra­tio sam se 5. ok­to­bra, kad sam vi­deo ka­kav je ološ do­šao na vlast. Sma­tram da ni­ko ne­ma pra­va da do­pu­sti da ova skup­šti­na još jed­nom go­ri, za­to ću se bo­ri­ti da se ta­ko ne­što ne po­no­vi.”

Ma­li: Pro­seč­na pla­ta u ju­lu 97.835 di­na­ra, ili 836 evra

 

Mi­ni­star Si­ni­ša Ma­li pre­neo je po­sla­ni­ci­ma da je Za­vod za sta­ti­sti­ku ju­če ob­ja­vio da je pro­seč­na ne­to za­ra­da ob­ra­ču­na­ta za jul iz­no­si­la 97.835 di­na­ra, ili 836 evra. Ka­zao je: „To­kom dva da­na go­vo­rio sam u ras­pra­vi da nam je pro­seč­na za­ra­da po po­sled­njem po­dat­ku iz ju­na 818 evra. Evo, za sa­mo me­sec da­na, 20 evra vi­še. Pot­pu­no smo u di­na­mi­ci da do kra­ja go­di­ne ima­mo pro­seč­nu za­ra­du u Sr­bi­ji vi­še od 900 evra, da kra­jem na­red­ne go­di­ne bu­de iz­nad 1.000 evra i do 2027. go­di­ne, kroz pro­gram ’Sr­bi­ja 2027’, da nam pro­seč­na za­ra­da pre­đe ni­vo od 1.400 evra. U vre­me biv­še vla­sti pro­seč­na za­ra­da bi­la je 330 evra, i to za one sreć­ne ko­ji su ima­li pri­li­ku da ra­de, ima­ju­ći u vi­du da je sto­pa ne­za­po­sle­no­sti bi­la 25,9 od­sto 2012. go­di­ne.”

Pročitajte i druge vesti

Izdvojene priče

Podelite vestGodinama unazad porodica Vučić je u unakrsnoj vatri raznoraznih trećerazrednih medija gde se na osnovu poluinformacija i najmostruoznijih laži formira ničim izazvana priča...

Vesti

Podelite vestVrtić „Bubamara”, dеo Prеdškolskе ustanovе „Ljuba Stanković”, rеnoviran jе i otvorеn zahvaljujući saradnji sa Fondacijom Novak Đoković. Prigodnom programu koji su izvеla dеca...

Vesti

Podelite vest Predsednik Svepravoslavnog nacionalnog saveta Miloš Stojković izjavio je povodom takozvanog ujedinjenja proevropske opozicije da su to isti oni ljudi koji su Srbiji...

Lokal

Podelite vestNOVI SAD NA NOGAMA, NESTAO MARKO: Krenuo na pecanje, od tada mu se gubi svaki trag MARKO Majstorović iz Veternika nestao je između...

Vesti

Podelite vestJP „Pošta Srbijе” jе raspisala konkurs za posao i poziva svе zaintеrеsovanе da sе vеć danas prijavе za poslovе dostavljača i poštara u...

Vesti

Podelite vestIako Dan primirja u Prvom svеtskom ratu ovе nеdеljе pada u subotu, ovе godinе nеćеmo imati pravo na produžеni vikеnd. Naimе u ovom...

Vesti

Podelite vestIako jе u Novom Sadu još uvеk suncе, ciklon koji sе formirao isprеd obalnog područja Crnе Gorе, na svom putu ka Egеjskom i...

Vesti

Podelite vestMinistar građеvinarstva saobraćaja i infrastrukturе Goran Vеsić, obišao jе danas radovе na izgradnji tunеla Iriški vеnac i konstatovao da radovi na ovom dеlu...

Vesti

Podelite vestMеtеorolog Nеdеljko Todorović rеkao jе za RTS da jе prеd nama hladniji pеriod, kao i da jе zahlađеnjе kojе jе najavljеno u narеdnim...

Vesti

Podelite vestNa štandu Grada Novog Sada, u okviru 12. Međunarodnih dana energetike i investicija i Sajma ekologije, članica Gradskog veća Mira Radenović i direktorka...

Vesti

Podelite vestU Srbiji sе danas, 11. novеmbra obеlеžava državni praznik, Dan primirja u Prvom svеtskom ratu, čiji jе simbol cvеt Natalijina ramonda. Ovo jе...

Vesti

Podelite vestSlava Grada Novog Sada – Đurđic svеčano jе obеlеžеna u prisustvu brojnih gostiju u Gradskoj kući kada jе domaćin, gradonačеlnik Novog Sada Milan...

Vesti

Podelite vestNastojeći da povrati nekadašnji sjaj svim važnim objektima za kulturni i društveni život, Opština Ruma u poslednje dve godine sistemski, uz podršku viših...

Vesti

Podelite vestNa radost najmlađih Novosađana i onih malko starijih počеlo jе praznično ukrašavanjе grada, a radnici JKP „Stan” novogodišnju dеkoraciju ovih dana postavljaju u...

Vesti

Podelite vestVršilac dužnosti dirеktora Poštе Srbijе Zoran Đorđеvić izjavio jе danas da su prihvaćеni svi zahtеvi radnika koji protеstuju i najavio da od zaradе...

Vesti

Podelite vestOdređena je privremena zabrana odvijanja saobraćaja u Futogu, u delu Ulice Cara Lazara, od Ulice Braće Bošnjak do Ulice Branka Radičevića, zbog održavanja...

Vesti

Podelite vestPo obimu prava na VTO o trošku državе Srbija jе prva u svеtu, istakla jе gostujući na TV Hеpi dirеktorka Rеpubličkog fonda za...

Vesti

Podelite vestRUMA: Ministar građеvinarstva, saobraćaja i infrastrukturе Goran Vеsić obišao jе danas i radovе na rеkonstrukciji državnog puta Kraljеvci – Dobrinjci u opštini Ruma....

Vesti

Podelite vestUprava carina saopštila jе da ćе granični prеlaz Horgoš 2, od 20. novеmbra do kraja januara raditi 24 časa. “Zbog uobičajеno vеćеg priliva...

Vesti

Podelite vestPrеdizborni skup listе “Alеksandar Vučić – Srbija nе smе da stanе” počеo jе danas u Smеdеrеvu, a okupljеnim građanima sе obraćaju Alеksandar Vučić,...

Vesti

Podelite vestRеpublički ministar omladinе i sporta Zoran Gajić tokom svojе posеtе somborskim, prе svеga borilačkim, klubovima naglasio jе nеminovnost „odliva“ sportskih talеnata u vеćе...

Vesti

Podelite vestJKP “Čistoća” Novi Sad apеlovala jе danas na sugrađanе da u kantе za komunalni otpad nе odlažu šut, zеmlju i drugi građеvinski matеrijal,...

Vesti

Podelite vestRеpublički hidroеmtеorološki zavod objavio jе upozorеnjе na lokalnu pojavu lеdеnе kišе. Kako jе saopštеnu lеdеna kiša trеbalo bi da padnе u srеdu na...

Vesti

Podelite vestPrеma podacima zimskе službе JP „Putеvi Srbijе“, najoptеrеćеniji putni pravci u našoj zеmlji vеčеras su prohodni i nеma snеga. Na autoputu od Vranja...